saláta a központi témája a Cékl,art csoport legújabb budapesti tárlatának; a Kuplungban szombattól látható kiállításon azonban a saláta nemcsak gasztronómiai értelemben jelenik meg, hanem elvonatkoztatva, a sokféleségen és a multikulturalitáson keresztül is.
A Király utcai Kuplung Szabad Műhelyben kiállító tizennyolc fiatal képző- és iparművész között van aki ruhatervező, más grafikus, vagy street arttal, fotózással, számítógépes grafikával foglalkozik.A két hétig megtekinthető kiállításon a textilképektől a farostlemezre festett olajképeken és a hűtőmágnesekkel teletűzdelt frizsiderajtón keresztül, a stenciltechnikával készült zöldséges tálig minden látható.
És hogy milyen a művészi saláta?A kiállításon látni salátát a hűtőben, az intim testrészeken, vagy emberek fejeként, de a saláta mint téma, teret adott a művészeknek a képzettársításhoz is. Így jelenik meg a saláta szinonimájaként a multikulturalitás, a sokféleség és az együttélés is.
A tematikus kiállítás résztvevőit pályázati rendszerben választotta ki egy háromfős zsűri, ennek eredményeképpen Tordai Bence, Pelczer Dóra, Albrecht Emese, Ádám Gabi, Boross Gábor Yoghürt, Keserű Mihály, Dés Marcell, Osman Mona, Tordai András, Konrád Áron, Kuzma Éva, Mózes Anna, Barnás Máté, Varga-Nádas Eszter, Fischer Ron, Mohácsi Anna és Kincses Bálint, valamint Kárpáti Laci munkái tekinthetők meg a tárlaton.
A szombati megnyitón a pályázatra érkezett ruhatervek közül kiválasztott és elkészített modellekből divatperformance-ot láthat a közönség. Az előadáson Albrecht Emese, Bojtor Anikó, Szolga Zsófi, valamint két abszolút névrokon, Kormos Zsófi és Kormos Zsófi alkotásait láthatják az érdeklődők.
A Cékl'art csoport kiállításának célja, hogy a kultúrák közötti párbeszéd európai évében fiatal művészek segítségével hívja fel a figyelmet a kulturális sokszínűségre, a multikulturalitásra és az élet minden területén tapasztalható színességre.
A Cékl'art 2006-ban jött létre, Szenoner Noémi és Nyulasi Lili alapította azért, hogy támogatást nyújtsanak a pályakezdő fiataloknak, megjelenési lehetőséget, felszerelést, technikai hátteret biztosítsanak számukra, segítséget nyújtsanak nekik a terjesztésben és az értékesítés területén is.